Tv: Je kent vast wel de bekende soap serie goede tijden slechte tijden. Er zijn ook meer soap series, zoals brugklas. Brugklas is net zoals Goede tijden slechte tijden heel bekend. Heel vaak vinden mensen soaps leuker dan andere series. Er zijn dus heel veel soaps op tv.

Camera: Hoe film jij je soap? Met een camera. Natuurlijk kan jij met je telefoon een prima soap opnemen, maar als je goede kwaliteit moet je wel een film camera aanschaffen. En je kan redelijk goedkope camera’s vinden, maar ook duurdere. Dus als je een goede soap wil maken is een goede camera wel belangrijk.

Overdreven: Als je een soap wil maken moet je heel overdreven acteren. Want dat maakt een soap een soap. Ook helpt het vaak om heel dramatisch de camera in de kijken. Je moet eens goed opletten als naar een soap kijkt op tv. Dan zie je dat ze vaak zo overdreven spelen dat het soms geloofwaardig wordt. Dus als je wil meedoen aan een soap serie moet je heel overdreven spelen.

Drama: Een soap is geen soap als er niet veel drama in gebeurd. Bijna in elke aflevering van goede tijden slechte tijden gebeurd er altijd wel iets. Drama en gedoe vinden mensen leuk om naar te kijken. Want als er iemand op het punt staat om vermoord te worden en het dan stopt willen mensen weten hoe het of loopt. Dat noemen we een cliffhanger.