Geschreven door: Sem
Klas: 2H
Schrijfdatum: 25-03-22

De bus kwam aan om ongeveer 7:50 er waren twee eentje voor groep 3 en 4 en de andere voor groep 1 en 2. De bus had veel zitplaatsen vandaar dat de bus propvol zat en er heel veel geluid was, alles moest netjes blijven als er troep op de grond lag als we terugkwamen mochten we nog niet weg. Ik zat bij groep 2, die bestond het meest uit 2de klassers. Toen de bus eindelijk begon met rijden was het inmiddels al 8:30. De busreis was lang met maar een stop, die was 12 km voor Bremen. De stop was een tankstation met een winkeltje en een vrachtwagen parkeerplaats. Op de parkeerplaats lagen botten waarschijnlijk van een vogel of een ander arm dier die onder een van de vrachtwagens is gekomen. Toen we eindelijk in Bremen waren reden we langs de Wezer, na een tijdje langs de Wezer gereden te hebben kwamen we bij het stadion van de voetbalclub Werder Bremen. Er hing een bordje buiten op de muur van het stadion die zei welke symbolen verboden waren ik heb er een foto van genomen.

Het zijn vooral racistische tekeningen of nog uit de tweede wereldoorlog. We gingen het stadion in gingen eerst het museum in, die was best saai vanwege dat er bijna niks te zien was maar de rondleiding door het lege stadion zelf was wel heel leuk. Ik heb er een paar foto’s van die genomen zijn naast het veld zelf.

Het stadion was best groot en ook mooi de apparaten op het veld zijn een vervanging voor de zon want die schijnt net niet genoeg om voor het gras te zorgen. Hierna stapten we weer de bus in en hadden we lunch. We reden weer verder langs de Wezer en kwamen uit op de plek waar we moesten zijn. Het was dichtbij het centrum van Bremen, we liepen door een kleine doorgang tussen twee gebouwen door en kwamen uit eindelijk aan bij het plein waar het stadhuis staat. Er stond ook een hele mooie grote middeleeuwse kathedraal. Ik heb er een paar foto’s van gemaakt.

Onze tour rond het plein begon pas een half uur later dus in dat half uur dat we moesten wachten mochten we zelf vrij de stad ontdekken zolang we maar dichtbij bleven. Ik ben een beetje richting het oosten gelopen maar ik kwam niet echt iets moois tegen. Na dat halfuur stond onze tour al klaar en vertelde de guide over het plein en de omliggende straatjes en gebouwen. Ze vertelde ons over een plek waar een vrouw die mensen vergiftigde werd onthoofd en hoe nu allemaal mensen op die plek spugen. Daarna liet ze ons een beeld zien van de muzikanten van Bremen en dat je als je de poten vasthield dat je een wens mocht doen, bijna niemand deed dit. Daar vertelde ze ons over het stadhuis en hoe het, het enige gebouw was wat geen schade had opgelopen tijdens de tweede wereldoorlog. Daarna gingen we naar het oudste straatje van Bremen ik geloof dat het de Schnor heette. Er waren veel kleine huisjes die in toeristenwinkels waren veranderd. Daarna mochten we in een groepje samen Bremen vrij verkennen ik ging richting het oosten weer en dit keer kon ik wel wat decente foto’s maken. Ik ging liggen in een park tot dat we weer op de verzamelplek moesten verzamelen. Hier zijn de foto’s.

Er rijden veel trams in Bremen dus je moet wel voorzichtig zijn als je de weg oversteekt. Na het vrij verkennen verzamelden we ons op het plein en liepen we naar de bus we reden weer de snelweg op richting Groningen na 1,5 uur reden we de grens over de hele rit werd er muziek door de speakers gespeelt. Toen we om 19:00 aankwamen was het al aan het schemeren. Iedereen ging naar huis en dat was de reis naar Bremen!