#3 Strip en cartoontekenen van Jan-Willem spaakman

Jan-Willem spaakman is strip en cartoontekenaar voor beroep en tekent voor bijvoorbeeld d de Quest junior. Hij ging ons in 2 en half uur tijd een strip leren maken en uiteindelijk ook een laten maken. Hij leerde ons dat je niet alles in een keer perfect moet willen hebben maar dat je tekening in deeltjes moet opdelen. Dus alle makkelijke vormen los tekenen en dan alles bij elkaar voegen. Doen zette hij ons gelijk aan het werk. Dat was ook wel logisch want we moesten een blad invullen waar je de eigenschappen van de hoofdrol van jouw strip moest opschrijven. Je moest ook nog een strip over die persoon maken en dat allemaal in 1,5 uur. Bijna niemand had de hele strip af toen het 3 uur was. Dat was niet erg volgens hem als je maar een vakje af had gekregen in die tijd en in dat plaatje goed alle vormen had verdeeld. Dat had iedereen gedaan dus hij was tevreden en je mocht gaan.

 #2 Ontdek de mysteries van Groningen

We verzamelde bij het gezellige café het Goudkantoortje en ze gaven ons een boekje met alle locaties waar we naartoe moesten. Bij alle tien locaties moest je een aantal vragen over die plek beantwoorden. Het was leuk om door de stad te lopen maar ook leuk oom meer over je stad te weten te komen.

#1 ZZZEKER NAAR PATHE!

We verzamelde voor Pathé en ze deden de absentie lijst. Er stond een vrouw bij de ingang en elke keer als er iemand naar Binnen ging klikte ze op een knopje. Daarmee registreerde ze de mensen die naar binnen gingen. Eenmaal bij de film aangekomen ging je zitten op je plek en moest je gewoon zitten. We keken de film Uncharted. Die was echt superleuk. Toen we weg gingen hoefden we niks te doen.

@Huib Tolboom uit klas 2D